НОВИНИ

Скільки машин купив «Кременчукгаз»

22.01.2020

… та скільки придбає незабаром. Підсумки 2019 року.

Понад 2,5 млн грн. інвестувало підприємство минулого року у розвиток газорозподільної системи.

Модернізуємо те, що дісталося у спадок

Тисячі кілометрів газопроводів, десятки розподільчих пунктів та шаф, безліч приладів та лічильників обслуговує ПрАТ «Кременчукгаз», аби забезпечувати безпечне та безперебійне постачання природного газу населенню, підприємствам і установам. Тим часом, у спадок компанії від Міськгазу дісталося і застаріле обладнання, і доволі негативний імідж.

Ось така старенька вантажівка є прикладом і підтвердженням застарілого обладнання – містяни на власні очі бачать, на чому подекуди доводиться їздити газовикам

Отож щороку ми намагаємося оновити свої технічні можливості та покращити обслуговування заради зручності і довіри споживачів, якщо можна так сказати, реконструюємо не лише об’єкти, а й стосунки «постачальник-клієнт». Саме для цього підприємство впроваджує заходи на покращення всієї газорозподільної системи в зоні обслуговування.

Начальник групи капітального будівництва технічного управління ПрАТ «Кременчукгаз» Ю.Щербуха

Начальник групи капітального будівництва технічного управління ПрАТ «Кременчукгаз» Ю.Щербуха

«Завдяки грамотному плануванню адміністрації  ПрАТ «Кременчукгаз» в рамках «Плану розвитку газорозподільної системи на 2019 рік» було інвестовано понад 2,5 млн грн у надзвичайно важливі речі.

Минулого року інвестиційні кошти дозволили значно покращити технічний стан, подовжити період експлуатації діючої системи розподільчих газопроводів та споруд на ліцензованій території ПрАТ «Кременчукгаз», а також дали змогу забезпечити надійне безаварійне, безперебійне газопостачання споживачів», – каже начальник групи капітального будівництва технічного управління ПрАТ «Кременчукгаз» Юрій Щербуха.

Він пояснив, що інвестиційна програма розрахована на 10 років і детально затверджується щорічно по об’єктах і сумах.

Новеньке Renault для Служби «104»

Renault Dokker Van тепер працює у Службі «104»

Вперше за останні 5 років, за рахунок інвестиційної програми підприємство придбало нову аварійну машину за 297 870 грн*. Для економії пально-мастильних матеріалів та зменшення витрат на обслуговування на заміну старому автомобілю ГАЗ-2705 (Газель) купили Renault Dokker Van для Служби «104». За словами Ю.Щербухи, очікується 23 980 грн економії пального на рік.

Нові технології для оновлення

Капітально відремонтовано 6 газових колодязів на Занасипу та в Крюкові на загальну суму 367 930 грн. Щоб розуміти такі масштабні витрати, варто зазначити, що газові підземні колодязі довготривалий час експлуатувалися у вологому ґрунті та подекуди знаходяться в місцях скупчення води. Це призвело до руйнування самих колодязів і непрацездатності засувок, що призначені для відключення газопроводів у разі виникнення аварії.

Газові підземні колодязі довготривалий час експлуатувалися у вологому ґрунті 

Для зменшення витрат на заміну засувок, відключення та відновлення газопостачання, збереження значної кількості газу дані роботи виконали за допомогою технології «заміни засувок без відключення газопостачання та зниження тиску».

Протягом 2019 року проведено реконструкцію технологічного обладнання одного з газорегуляторних пунктів (ГРП-20) у Крюкові та капремонт її будівлі, виконано заміну гідрозатворів на 9-х ГРП та капремонт електроосвітлення 4-х ГРП.

Всього виконано роботи на 10-х ГРП на загальну суму 313 450 грн у Кременчуці

У зв’язку з фізичним зносом електрообладнання виконано заміну електромережі та освітлювальної апаратури.

Під час реконструкції ГРП. 2019

Через довготривалу експлуатацію гідравлічних затворів у ГРП було ускладнено їх регулювання та налаштування. Такі дефекти не дозволяли безпечне експлуатування даних ГРП та могло привести до виникнення аварійної ситуації. Отож минулого року ми замінили гідравлічні затвори в Кременчуці, районі та смт. Семенівка.

Понад 326 820 грн пішло на реконструкцію 5-ти ШРП (шафово розподільних пунктів) в Кременчуці та селах Недогарки, Білецьківка, Придніпрянське.

Дефекти, які виникли за час довготривалої експлуатації технологічного обладнання, не дозволяли безпечну експлуатацію цих ШРП та могли привести до виникнення аварійної ситуації, пов’язаної з загрозою для життя людей.

Вперше встановлено телеметрію на станціях катодного захисту

Для підвищення рівня електрохімзахисту (ЕХЗ) підземних сталевих газопроводів виконано будівництво однієї станції катодного захисту (СКЗ) біля зупинки «Ковальова» в Кременчуці та капітальний ремонт 16-ти станцій в Кременчуці та районі.

Встановлено телеметрію на станціях катодного захисту

Як запевняють фахівці, це дасть можливість продовжити термін експлуатації даних розподільчих газопроводів. Крім того, встановлено телеметрію на 23 станціях катодного захисту в Кременчуці.

«Для запобігання викраденню СКЗ газопроводів, придбали телеметрію, що дозволить оперативно виявляти і усувати відмови установок електрохімзахисту. Тим самим ми значно підвищили ступінь захисту від корозії, а також можливість зчитувати дані з будь-яких приладів обліку енергоносіїв, що мають цифровий вихід», – розповідає Юрій Щербуха.

Загалом на будівництво, капремонт та технічне переоснащення ЕХЗ в рамках Програми витрачено більше 928 780 грн.

Лічильники та оргтехніка

У встановлення індивідуальних вузлів обліку населенню протягом 2019 року, згідно з Програмою, інвестовано 566 490 грн. Забезпечено фінансування встановлення 279 індивідуальних лічильників газу в кременчуцьких квартирах.

На самому підприємстві оновлено комп’ютерну техніку для Аварійно-диспетчерської служби, Департаменту обслуговування газорозподільних мереж та споруд, Контакт центру та інших служб на загальну суму  256 940 грн. Заміна оргтехніки покликана покращити оперативне реагування на події та вчасне виконання поставлених завдань.

Масштабні плани

Рік завершено і вже триває Новий 2020й, на який є конкретні плани, спрямовані на розвиток. Вони набагато масштабніші, ніж було досі. На період з 2020 до 2029 року заплановано низку заходів.

Вперше за всі роки діяльності ПрАТ «Кременчукгаз» Нацкомісія затвердила на 2020 рік нашому підприємству суму у 38 308 220 грн!

Про те, що буде здійснено протягом нинішнього року в рамках інвестиційної програми, читайте в наших наступних матеріалах. Зокрема, про те, що збудуємо, відновимо, реконструюємо та відремонтуємо.

І про те, скільки машин купить «Кременчукгаз», також.

*Всі суми вказані без ПДВ

КОНТАКТИ
Телефони
СЕРВІСИ