Щодо реєстрації Споживачів, що не є побутовими як учасник оптового енергетичного ринку

На виконання вимог постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 27.03.2024 № 593 «Про затвердження Змін до деяких постанов НКРЕКП» Оператор ГРМ ПрАТ «КРЕМЕНЧУКГАЗ» інформує Споживачів, що не є побутовими.

Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг на виконання законів України «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг», «Про ринок електричної енергії» та «Про ринок природного газу» прийнято Постанову від 04.10.2023 № 1812 «Про затвердження Порядку реєстрації учасників оптового енергетичного ринку» (далі – Постанова), яка набрала чинності з 15 жовтня 2023 року.

Відповідно до викладеного в Постанові, Споживачам природного газу сумарна номінальна потужність газового обладнання, яких забезпечує технічну спроможність споживання природного газу в обсязі 600 ГВт·год (56 391 тис. м3) на рік та вище, необхідно зареєструватись, як учасник оптового енергетичного ринку відповідно до Порядку реєстрації учасників оптового енергетичного ринку.

Звертаємо увагу, що з 01 квітня 2024 року операції з оптовими енергетичними продуктами можуть здійснювати виключно особи, які зареєструвалися як учасники оптового енергетичного ринку відповідно до Порядку реєстрації учасників оптового енергетичного ринку, затвердженого Постановою.

КОНТАКТИ
Телефони
СЕРВІСИ